Do góry

Desery Przepis na:

Lekka rolada z bitą śmietaną

Lekka rolada z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 1583

Jest lekka i pyszna !

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuscic w 400 ml gorącej wody zastudz pokrój w kostkę.

  2. Na ciasto żółtka utrzyj z 10 dag cukru pudru.Białka ubij pianę, delikatnie wymieszaj z żółtkami i przesianą mąką.

  3. Prostokątną ,płaską formę wyłożoną pergaminem.Rozprowadź ciasto, upiecz w 190 st. C.

  4. Ciasto z pergaminem przełóż na wilgotną ściereczkę.Zdejmij pergami , zwiń rolade, zawiń w ściereczkę.

  5. Żelatynę rozpusc 50ml wody, ostódź. Kremówkę ubij na sztywno cukrem pudrem i waniliowym.Delikatniepołącz z żelatyną.

  6. Bitą śmietaną posmaruj ciasto, rozłóż na niej galaretkę.Zwiń roladę, oprósz cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń