Do góry

Sałatki Przepis na:

Lekka sałatka z tuńczykiem

Lekka sałatka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 203 Ocena: 2284

Dodano:

Odsłon: 12569

Na podwieczorek, kolację lub dla gości. Wygląda efektownie. Smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 4 jajka wiejskie
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 długi ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek pietruszki
  • sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ogórek, paprykę, pietruszkę umyć i drobno pokroić. Pokroić też cebulę. Tuńczyka wyjąć z puszki i rozdrobnić na kawałki. Jajka pokroić na cząstki. Wszystkie składniki połączyć. Polać sosem winegret. Można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń