Do góry

Zupy Przepis na:

Lekka zupa cukiniowo-koperkowa z klopsikami

Lekka zupa cukiniowo-koperkowa z klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 4208

Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowujemy bulion (ja miałam z kostki). W tym samym czasie przygotowujemy klopsiki z mięsa mielonego, białka, cebuli pokrojonej w kostkę, zmiażdżonego czosnku, otrąb pszennych, pociętej w drobną kostkę jednej cukinii, ziół prowansalskich i przypraw. Masa musi być dość zwarta. Formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzącego bulionu.

  2. Następnie do całości dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, posiekany koperek i cały jogurt (najpierw zmieszajmy go z wywarem, żeby się nie zważył). Gotujemy aż cukinia będzie miękka i doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 26 stycznia 2011 Hanix1984, ostatnio robiłam zupę kalafiorową i też chciałam zabielić ją jogurtem. Dodając do jogurtu małe porcje zupy, aby ją zahartować. już w kubeczku jogurt mi się zważył. Jakiego jogurtu używasz, może ja użyłam niedobrego?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń