Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zupa z wołowiną"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Wołowinę zalać 2 litrami wody, posolić, dodać listek laurowy i gotować do miękkości mięsa.
Wołowinę wyjąć i przestudzić. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę upiec w całości na jasny brąz. Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kolby kukurydzy oczyścić i pokroić w plastry. Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do wywaru, gotować, aż zmiękną. Wołowinę pokroić w kostkę, dorzucić pod koniec gotowania. Doprawić pieprzem i ostrą papryczką.Źródło: Twoje Imperium