Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki bigosik ze schabem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34498
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34498
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych liści. Wytnij głąb, resztę kapusty grubo poszatkuj. Schab opłucz, osusz, mięso potnij w plasterki, a potem w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone mięso oraz cebulę. Mieszając, smaż, aż kawałeczki schabu ładnie się zrumienią ze wszystkich stron. Oprósz je solą i pieprzem.
Następnie dołóż kapustę. Podlej odrobiną wody. Wrzuć ziarenka pieprzu i kminek. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 20 minut.
Natkę, tymianek i koperek opłucz. Wszystkie zioła posiekaj. Wrzuć do bigosu. Przypraw go solą i pieprzem.Źródło: Tina