Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sam raz na letnie wieczorne pogaduchy
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 136
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 136
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Jabłka (obrane) i śliwki pokroić w drobną kostkę , wymieszać z imbirem i cynamonem.
Wszystkie mąki, kakao, cukier, proszek do piecz. - wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywno dodając stopniowo cukier. Do tej masy wmieszać żółtka (stopniowo) a następnie zmieszane suche skladniki- mieszać delikatnie .
Masę wylać do wysmarowanej formy ( u mnie średni okrąglak) , na wierzch wysypać owoce.
Piec 40 min temp.175 st.
Owoce pozostaną na wierzchu i świetnie się podsuszą , smacznego