Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki pleśniak"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Żółtka zmiksuj z miękką margaryną, 3 łyżkami cukru białego i wanilinowego.
Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość zmiksuj i zagnieć.
Połową przygotowanego ciasta wylep blachę (resztę zamroź i zetrzyj) i podpiecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Białka ubij, dodając pod koniec resztę cukru i kisiel.
Na podpieczonym spodzie rozłóż połówki śliwek, zalej je bezą i posyp startym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV