Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki torcik z winogronami i czekoladą"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1798
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1798
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Jajka umyć, sparzyć. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany powoli wsypywać cukier, mąkę i mąkę ziemniaczaną i kakao, delikatnie wymieszać, na koniec dodać żółtka i jeszcze raz wymieszać.
Tortownicę o średniej wielkości wyłożyć pergaminem. Wylać ciasto. Piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Śmietanę ubić na lekki krem z cukrem pudrem i fiksami. Część odłożyć. Rozsmarować na wystudzonym biszkopcie, schłodzić.
Deser wyjąć z tortownicy, boki obłożyć rurkami, udekorować odłożoną śmietaną ze szprycy. Wierzch przybrać winogronami.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium