Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zielone i wyraziste w smaku, gorąco polecam.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Kilka mniejszych nie obieranych ogórków ścieramy na grubych oczkach tarki. Jeśli mamy większe ogórki ścieramy tylko boki, środek z ziarenkami odkładamy. Ogórki posypujemy solą i gdy puszczą sok odlewamy. Do lekko odciśniętych ogórków ścieramy paprykę i połowę przygotowanej cebuli, pozostałą siekamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko, mieszamy, potem dodajemy mąkę i przyprawy.
Masa nie powinna być za gęsta. Placki smażymy kilka minut na suchej patelni i niewielkim ogniu. Pyszne na ciepło i zimno.