Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
1. Cytryny (najlepiej niewoskowane, ekologiczne) wyszoruj szczoteczką, wyparz, zetrzyj skórkę. 2. W niedużym garnuszku za pomocą rózgi kuchennej roztrzep jajka, żółtka, cukier oraz skórkę cytrynową do połączenia składników. 3. Dodaj sok z cytryn oraz masło. 4. Postaw na kuchence, podgrzewaj na małej mocy palnika, cały czas mieszając. 5. Mieszaj do zagotowania i zgęstnienia kremu. 6. Jeśli w kremie pojawią się grudki, których nie chcemy - przetrzyj krem przez sitko. 7. Przelej do wyparzonego słoiczka, zamknij. 8 Gotowe. 9. Smacznego. * Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.