Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 395 Ocena: 6061

Dodano:

Odsłon: 602

Dla fanów arbuzów - lemoniada arbuzowa:). Dodałam do niej dużą ilość lodu, miętę i cytrynę. Świetna na gorące, letnie dni. Gasi pragnienie!

Składniki

  • 1/2 arbuza
  • 10 kostek lodu
  • 1 szklanka wody niegazowanej
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 limonki
  • 1/2 cytryny
  • kilka gałązek mięty
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Blendujemy z miodem i wodą do powstania gładkiej masy. Cytrynę i limonkę kroimy w plastry.

  2. Zmiksowanego arbuza z wodą i miodem przelewamy do dzbanka. Dodajemy lód, cytrynę, limonkę i miętę. Odstawiamy na kilka minut by smaki się połączyły. Przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń