Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada cytrynowo-miętowo-malinowa

Lemoniada cytrynowo-miętowo-malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2488

Dodano:

Odsłon: 241

Ostatnie upały sprawiły, że nie chcę mi się za bardzo przygotowywać treściwych potraw, zwłaszcza, że domownikom nie bardzo chce się jeść. Dlatego w tym tygodniu postawiłam na przepyszne lemoniady i napoje. Dzisiaj orzeźwiająca lemoniada z dodatkiem cytryny, mięty i zamrożonych malin, które jeszcze odkopałam w zamrażalce. Zapraszam!

Składniki

  • Cytryna 1/2 szt.
  • Mięta 6 listków
  • Maliny mrożone ok. 6 szt.
  • Woda ok 1 l.
  • Cukier trzcinowy 2-3 łyżeczki (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cytrynę i mięte dokładnie umyć.

    Cukier trzcinowy rozpuścić w małej ilości ciepłej wody.

    Do dzbanka dodać listki mięty, pokrojoną w plastry cytrynę, mrożone maliny i rozpuszczony cukier trzcinowy. Całość zalać wodą.

    Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby "przegryzły się" smaki.

  2. Najlepiej smakuję mocno zimna.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń