Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lemoniada limonkowa z bazylią"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Cytryny (najlepiej niewoskowane) i limonki wyszoruj szczoteczką. Przekrój na pół. Jedną połówkę cytryny i jedną limonki pokrój na plasterki, z reszty wyciśnij sok.
Sok z owoców wlej do dzbanka, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Dorzuć umyte całe gałązki bazylii lub oberwane listki, imbir i plasterki cytrusów.
Zalej wodą mineralną, dodaj kostki lodu i delikatnie wymieszaj. Podawaj w wysokich szklankach ze słomką.
Zamiast miodem lemoniadę możesz posłodzić np. stewią lub ksylitolem – dobrymi dla diabetyków.Źródło: Takie jest życie