Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Lemoniada rabarbarowa"

Składniki

  • 1 kg rabarbaru
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z całej cytryny
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • kostki lodu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar myję, kroję na mniejsze kawałki. Wkładam do garnka, zasypuję cukrem, dolewam wodę (zwykłą), dodaję otartą skórkę z cytryny i zagotowuję.

  2. Zmniejszam ogień i gotuję ok. 30 min. Po tym czasie napój przecedzam, dodaję sok z cytryny. Chłodzę, a tuż przed podaniem dole- wam zimną wodę gazowaną, wrzucam lód.

  3. 45 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 5-6 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń