Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lemoniada rabarbarowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Rabarbar myję, kroję na mniejsze kawałki. Wkładam do garnka, zasypuję cukrem, dolewam wodę (zwykłą), dodaję otartą skórkę z cytryny i zagotowuję.
Zmniejszam ogień i gotuję ok. 30 min. Po tym czasie napój przecedzam, dodaję sok z cytryny. Chłodzę, a tuż przed podaniem dole- wam zimną wodę gazowaną, wrzucam lód.
45 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 5-6 porcjiŹródło: Kobieta i życie