Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada z arbuza

Lemoniada z arbuza

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 1823

Dodano:

Odsłon: 4628

Arbuz zawiera 92% wody, dlatego tak świetnie gasi pragnienie. Ma słodkawy, przyjemny i orzeźwiający smak. Zawiera znikomą zawartość witamin, ale poprawia przemianę materii i wpływa korzystnie na układ pokarmowy. Zwyczajnie najlepiej smakuje obgryzany wprost ze skórki, z cieknącym po brodzie soku. Ja dziś proponuję Wam równie smaczną i orzeźwiającą wersję arbuza w postaci lemoniady.

Składniki

  • ½ arbuza
  • 100 g cukru
  • 1 litr wody mineralnej
  • 2 limonki
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do wody dodajemy cukier i mieszamy do do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok z limonek. Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki i blendujemy. Arbuza łączymy z wodą mineralną i mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną lemoniadę wstawiamy do lodówki. Lemoniadę podajemy dobrze schłodzoną, udekorowaną kawałkami arbuza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń