Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry robi furorę w leniwcach.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Dwie łyżki masła utrzeć z żółtkami, dodać twaróg, utłuczone ziemniaki, obie mąki, curry i dokładnie wyrobić. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie z masą serową. Następnie uformować na stolnicy posypanej mąką wałek i pokroić ukośnie. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ułożyć na półmisku i polać stopionym masłem z bułką tartą. Możemy również podać na słodko ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.