Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leszcz pieczony z warzywami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Rybę sprawiamy, odcinamy głowę, myjemy, prószymy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy. Por kroimy w talarki, białą cebulę w piórka, a czerwoną w ósemki, papryki w paski. Warzywa (bez czerwonej cebuli) mieszamy, prószymy solą i pieprzem, skrapiamy łyżką oliwy.
Rybę faszerujemy połową warzyw, wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy resztą oliwy, okładamy resztą warzyw, dodając czerwoną cebulę. Posypujemy wiórkami masła.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Podajemy np. z ziemniakami z wody, frytkami, ryżem.Źródło: Rewia