Do góry

Dania główne Przepis na:

Leszcz w warzywach

Leszcz w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Leszcz w warzywach"

Składniki

  • ok. 1 kg leszcza
  • papryka zielona i czerwona
  • 2 czerwone cebule
  • 1 średni por
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 cytryny
  • olej do smażenia
  • 4-5 łyżek masła
  • natka pietruszki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, a por w talarki.

  2. Czosnek rozgnieć. Wszystkie warzywa i czosnek wymieszaj, oprósz

  3. solą oraz pieprzem i skrop olejem.

  4. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Włóż rybę, skrop delikatnie olejem. Część warzyw włóż do wnętrza ryby, a pozostałe ułóż na wierzchu. Całość posyp wiórkami masła, które pozostało. Piecz w temperaturze 180° C ok. 40 min.

  5. Potrawę udekoruj plastrami cytryny i natką pietruszki.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń