Do góry

Dania główne Przepis na:

Leszcz z warzywami

Leszcz z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11896

Dodano:

Odsłon: 10847

Smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybe sprawic ,umyc ,pokrpic na dzwonka,posypac sola i pieprzem i odstawic na 2-3 godziny

  2. marchew ,selera i pietruszke pokroic w paski,cebule w kostkę a pora w plasterki

  3. do rondla wlozyc masło,dodac warzywa,chwile posmazyc ,dolac wody,wrzucic przyprawy i dusic do miekkości warzyw,dodac koper

  4. ze smietany ,mąki (nie za duzo) i wody sporządzic sos i wlac do rondla,doprawic sola pieprzem i maggi,dodac sok z cytryny,zagotowac i odstawić

  5. rybe otoczyc w mące i usmazyc na rumiano,do rondla wlożyć usmazoną rybę,zagotowac i podawać z ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Grazenka 03 lutego 2010 Pięknie wygląda i pewnie smakuje bardzo dobrze. Coś takiego lubię :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 01 lutego 2010 mmmm ..dawno nie jadłam leszcza , chyba wygnam męża na ryby - tylko kto mu przerębel w tym lodzie wykopie:) narobiłaś mi Jagodo ochoty , oj narobiłaś

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 31 stycznia 2010 Pani Jagodo, to co bardzo lubię - ryby. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń