Do góry

Przekąski Przepis na:

leszcze w zalewie octowej

leszcze w zalewie octowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3446

Dodano:

Odsłon: 36320

PYSZNY DODATEK DO WÓDECZKI ALE NIE TYLKO....:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę obrać i wypatroszyć, dobrze wypłukać i pokroić w dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce.

  2. Przygotowaną rybkę oprószyć w mące i smazyć na oleju (uwaga aby nie przypalić mąki gdyż rybka potem bedzie gorzka)

  3. wodę z octem, pokrojoną w piórka cebulką i przyprawami zagotować przez około 10 minut.

  4. Gorącą usmażoną rybkę włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.

  5. po kilka dniach rybka jest gotowa do jedzenia.

  6. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 08 sierpnia 2013 dwa tygodnie temu zrobiłem płotki właśnie z twego przepisu,rewelacja ,smak ta przepyszny że nic dodać ,nic ująć ,wielkie dzięki a przepis na zawsze do ulubionych ,pozdrawiam . Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń