Do góry

Zupy Przepis na:

Letni krupnik

Letni krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 3970

Dodano:

Odsłon: 285

Pyszna zupa z letnich warzyw. Polecam

Składniki

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 2 kalarepki z łodygami
  • 3 ziemianki
  • 2 marchewki
  • 10 pomidorków koktajlowych lub 2 malinowe
  • 1 por
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone warzywa lub ekologiczna kostka rosołowa
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową gotować w 2 litrach wody z dodatkiem przypraw.
    Po 40 minutach wyjąć ją z rosołu. Do garnka włożyć wcześniej umyte, obrane i pokrojone warzywa. Dodać też kaszę. Gotować jeszcze 20-25 minut. Mięso z porcji rosołowej pokroić i również dodać do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń