Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letni tort z białą czekoladą"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22715
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 352
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22715
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 352
Składniki
Czekoladę posiekaj. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 16 dag cukru. Obie masy połącz, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i połowę czekolady. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz 45 min w 160 st. Ostudź w formie.
Ugotuj gęsty budyń z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru. Zdejmij go z ognia, dodaj resztę czekolady. Mieszaj, aż wystygnie. Utrzyj z pokrojonym masłem na gładki krem. 3Biszkopt przekrój na 3 blaty. 10 dag truskawek posiekaj, resztę zostaw w całości. Galaretkę przygotuj w 250 ml wody. Blaty przekładaj kremem i pokrojonymi owocami. Tort ozdób resztą kremu, całymi truskawkami, galaretką i wiórkami.
Porcja – 430 kcal, cena 1,60 zł, czas około 100 minut.Źródło: Świat kobiety