Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 448
Składniki
Na ciasto zagnieć margarynę, mąkę, 5 dag cukru, 1 żółtko, szczyptę soli i kremówkę. Odłóż na 10 minut. Rozwałkuj na placek. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Przykryj folią aluminiową, obciąż suchym grochem. Piecz 15 min w 180 st., usuń groch i folię, dopiekaj 10 min.
Do miski włóż zmielony biały ser i serek mascarpone. Dodaj 2 żółtka, resztę cukru, posiekane migdały i startą drobno białą czekoladę. Ubij na sztywno 3 białka. Pianę połącz z masą serową, wyłóż na podpieczony spód.
Piecz tartę ok. 40 minut w 160 st. Pozostaw do ostudzenia. Rozgrzej 10 dag malinowej marmolady. Opłucz i osusz 50 dag drobnych owoców sezonowych. Rozłóż je na cieście, polej marmoladą. Zastudź.
czas ok. 80 min; porcja – 330 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety