Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letnie muffinki z gruszkami"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Osobno połącz roztopione i przestudzone masło, mleko oraz rozkłócone jajko. Mokre wlej do suchych, wymieszaj niezbyt starannie.
Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na małe kawałki. Posiekaj orzechy włoskie. Razem z gruszkami dodaj do przygotowanego ciasta, przemieszaj.
Formy na muffiny napełnij do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut w 180 st.
czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety