Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnie warzywa do mięsa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 86
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 86
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Składniki
Liście sałaty opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście porwij na kawałki, rozłóż do 4 salaterek.
Pomidory opłucz, a potem osusz. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki.
Umyte strąki papryki przekrój na połówki, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Rozłóż do salaterek razem z pomidorami oraz plastrami ogórka.
Połącz olej z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety