Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży służbowej do Włoch żona przywiozła mi makaron. Rękodzieło, nie makaron. Ma kształt wytłaczanych medali czy monet i jest liguryjską specjalnością. Napisali na nim, że najlepiej smakuje z pesto genovese, czyli z pastą ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, oliwy, sera i czosnku. Zobaczymy, co z tego wyniknie...
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Posiekaj grubo bazylię, czosnek i orzechy. Włóż do miseczki i ucieraj blenderem na gładką masę. Dodawaj po trochu oliwę i ser. Pesto nie musi być całkowicie rozdrobnione, może mieć grudkowatą konsystencję. Gdyby było za gęste - możesz dodać trochę gorącej wody.
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź i gorący wymieszaj z pesto. Ser podawaj oddzielnie.
Oryginalny makaron wygląda tak: