Do góry

Napoje Przepis na:

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Autor: Szaffranka

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 288

Dodano: 16.01.2017

Odsłon: 1688

Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)

Składniki

  • 1 puszka masy krówkowej
  • 250 ml spirytusu
  • 250 ml mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy.

  2. Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy.

  3. Likier przelewamy do butelki i zakręcamy. Trzymamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń