Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Limonkowy tort z galaretką"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 270 kcal. Cena porcji: 1,50 zł
Jajka ubij z cukrem w kąpieli wodnej. Masę jajeczną wymieszaj z mąką i proszkiem. Rozsmaruj na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 180 st. Biszkopt wystudź.
Limonki sparz, z 2 otrzyj skórkę i wyciśnij sok, ostatnią pokrój w cieniutkie plasterki. Żelatynę namocz, odstaw, a gdy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Wymieszaj z maślanką oraz sokiem i skórką z limonek.
Śmietanę ubij, połącz z masą serową. Domieszaj żelatynę. Wyłóż na biszkoptowy spód. Wierzch wyrównaj. Schładzaj 2 godziny. Galaretkę przygotuj według przepisu. Plasterki limonki ułóż na masie serowej. Zalej galaretką. Schładzaj jeszcze 3 godziny.Źródło: Tina