Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 598
Polecam.
Odsłon: 556
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 598
Polecam.
Odsłon: 556
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
Blachę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie układamy warstwę herbatników, na nią wykładamy masę kajmakową i kolejną warstwę herbatników.
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Dalej ucierając dodajemy stopniowo serek mascarpone. Batony kroimy w plasterki dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wykładamy na herbatniki.
Na masę z mascarpone wykładamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę lekko ubijamy, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż stanie się sztywna. Pod koniec dodajemy cukier puder. Masę wykładamy na herbatniki. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy (najlepiej na całą noc) aby herbatniki zmiękły.