Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Litewskie naleśniki z twarogiem i owocowym musem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Jajka wymieszaj mikserem z łyżeczką cukru oraz mąką, mlekiem i wodą gazowaną. Ciasto przykryj i odstaw na 20 minut. W tym czasie twaróg utrzyj z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym. Śmietanę lekko ubij, połącz z serem. Nadzienie przypraw do smaku sokiem z limonki.
Rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią małe porcje oleju, a potem porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Morele zmiksuj razem z zalewą na gładki mus. Gotowe naleśniki posmaruj serowym farszem. Zwiń. Rulony potnij w grube plasterki. Na talerze wylej porcje musu. Ułóż naleśniki. Udekoruj konfiturą i np. melisą cytrynową.Źródło: Naj