Do góry

Dania główne Przepis na:

Łódeczki nadziewane potrawką z kurczaka

Łódeczki nadziewane potrawką z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Łódeczki nadziewane potrawką z kurczaka"

Składniki

  • 2 większe cukinie
  • 30 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 2 dymki (bez szczypiorku)
  • 40 dag filetów z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 30 dag mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 pęczka bazylii
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż. Łyżką usuń środki. Wydrążone cukinie gotuj ok.10 minut w osolonym wrzątku. Pieczarki oczyść, potnij. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Dymki grubo posiekaj. Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Rozgrzej olej, wrzuć mięso. Smaż je, aż się lekko zrumieni.

  2. Wtedy dołóż pieczarki, dymki i paprykę. Smaż razem jeszcze 2–3 minuty. Oprósz solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Cukinie napełnij farszem. Ułóż w formie. Mozzarellę pokrój w kostkę.

  3. Posyp napełnione farszem cukinie. Piecz 35 minut w temperaturze 190 st. Gotowe danie posyp listkami bazylii.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń