Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki zapiekane z serem brie"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 84
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 84
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka, zalej wodą. Gotuj z dodatkiem soli ok. 15 minut. Po tym czasie ziemniaki odlej, przestudź i przekrój na połówki. Wydrąż część miąższu.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj, utrzyj ze szczyptą soli oraz masłem. Czosnkowym masełkiem posmaruj ziemniaczane łódeczki. Boczek pokrój w paseczki, wysmaż na rumiano.
Paprykę oczyść, pozbaw pestek, miąższ drobno posiekaj. Umytą dymkę ze szczypiorkiem poszatkuj. Ser brie pokrój w paseczki. Ziemniaki ułóż na blasze, napełnij boczkiem, papryką i dymką, obłóż serem. Zapiekaj ok. 10 min w 200 st.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 380 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety