Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka wbij do małego rondelka, wsyp biały cukier. Naczynie wstaw do dużego garnka z gorącą wodą (na małym gazie). Ubijaj do chwili, aż powstanie puszysta biała masa, a cukier się całkowicie rozpuści. Wyjmij rondelek z gorącej wody i nie przerywając ubijania, ostudź masę. Śliwki opłucz, osusz, usuń pestki i zmiksuj.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem trzcinowym. Do zimnej masy jajecznej włóż mus śliwkowy i wymieszaj. Połącz z ubitą śmietaną. Przełóż przygotowaną masę do maszynki do lodów i włącz ją na 30 minut. Wstaw potem do zamrażarki na 4 godziny.
Porcje 6, : 85 min, Cena: 1,60 zł Kalorie: 280Źródło: Bella Relaks