Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone, zdrowe, domowe i orzeźwiające lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą. Lody smakują rewelacyjnie, są aksamitne i nie wymagają użycia maszynki do lodów. Super propozycja na lato, polecam :-)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wybrać łyżką miąższ i wrzucić do blendera. Do awokado dodać miód, mleczko kokosowe i liście mięty. Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i wymieszać wszystko łyżką. Masę wyłożyć do foremki "keksówki' wyłożonej przezroczystą folią. Zamrażać najlepiej całą noc. Można też masę przelać do pojemników (powstaną wtedy lody na patyku). Po nocy spędzonej w zamrażarce lody robią się dość twarde. Przed podaniem dobrze je potrzymać na zewnątrz około 20 minut, aby zmiękły. Smacznego!