Do góry

Desery Przepis na:

Lody bananowe z czekoladą

Przepis dnia 2012-06-21
Lody bananowe z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6565

Dodano:

Odsłon: 22547

Sezon lodowy trwa! Korzystamy i przygotowujmy domowe lody.

Składniki

  • 200ml zimnego mleka
  • 100ml śmietanki kremówki
  • 3-4 banany
  • sok z cytryny
  • 50g cukru pudru
  • pół tabliczki czekolady (mlecznej, gorzkiej lub białej)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie miksujemy lub rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy ją do bananów i mleka. Masę wlewamy do przygotowanej wcześniej maszynki do lodów, dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Po wymaganym czasie (podanym w instrukcji maszyny) lody przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.

  2. Oczywiście bez maszynki również można przyrządzić lody, gotową masę przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika i co godzinę ją mieszamy do momentu, aż masa się dobrze zmrozi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszka77 22 marca 2013 Myślicie, że jak dodam do lodów syrop Paola owocowy, to wyjdą mi lody smakowe? Zazwyczaj polewa się lody na wierch, ale można spróbować je zmiksować z syropem owocowym Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zolinka 27 czerwca 2012 mm wyglądają naprawdę smakowicie - by w koncu zagościlo na stałe słoneczko to wypróbuję :) Moim tegorocznym sklepowym odkryciem są sorbety , zwłaszcza te grycanowe, bo wybór smaków ogromny a kalorii mało:P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń