Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam lody z mleka w proszku i śmietanki kremówki. Są pyszne, mają intensywnie śmietankowy smak a najlepiej smakują połączone z lekko kwaskowym sorbetem truskawkowym
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Do garnka wlej mleko, wsyp mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy. Podgrzej do rozpuszczenia składników a następnie ostudź do temp. lodówkowej.
Schłodzoną kremówkę ubij i wlej zimną mieszaninę mleka i cukru przelewając ją przez sitko żeby pozbyć się grudek. Wymieszaj szpatułką lub zmiksuj krótko do połączenia składników.
Przelej do pojemnika i włóż do zamrażalnika na 3 godziny.