Do góry

Desery Przepis na:

lody waniliowe z pekanami

lody waniliowe z pekanami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 23231

Nie przepadam za deserami,ale temu grzechowi nie moge sie oprzec:-)

Składniki

  • 6 zoltek
  • 100 gram cukru
  • ok 700 ml mleka tlustego
  • 2 lyzki gestej smietany
  • 2 laski wanili
  • 150 gram orzechow pekan
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowac mleko z wanilia (albo wkladay rozkrojona laske w calosci albo zeskrobujemy ten " czarny piasek" i dopiero dorzucamy do mleka)

  2. Zoltka ubijami z cukrem do bialosci.

  3. Powolutku dodajemy mleko do zoltek i tak wymieszane przelewamy do rondla i odstawiamy na maly ogien(UWAGA!NIE GOTOWAC) i tak mieszamy drewniana lyzka,az na lyzce zostanie kozuch i sos zacznie gestniec.

  4. Krem angielski zostawiamy do wystygniecia a potem wkladamy go na godzine do lodowki.

  5. Gotowy krem wlewamy do maszyny do lodow (sa juz w sprzedarzy w wersji domowej) i zostawiamy na jakies 40 minut do krecenia.Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

atmapol 01 września 2010 A tak prawda,calkiem zapomnialam,smietane dodajemy do kremu angielskiego przed wlaniem do maszyny!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mosia30 01 września 2010 Wygląda smakowicie:) ale mam pytanie co z tą śmietaną ??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń