Do góry

Desery Przepis na:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym.

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 708

Dodano:

Odsłon: 1381

Pyszne domowe lody na jogurcie naturalnym. Lekko kwaśne, więc idealnie sprawdzą się na upalne dni. Idealnie orzeźwiają. Polecam.

Składniki

  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej )
  • cukier puder do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.

  2. Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.

  3. Mieszamy dodając cukier puder do smaku.

  4. Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk.

  5. Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.
    Gotowe lody podajemy i smacznego życzę.




    Rady:
    Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków.
    Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego.
    Cukier puder używamy według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń