Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam co mam zrobić z mięsem, postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Polecam ponieważ jest pyszne, i sycące.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 608
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5665
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 608
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5665
Składniki
Łopatkę myjemy kroimy w kostkę, cebulę kroimy w paski. Mięso doprawiam przyprawą do gulaszu, kurczaka, gyros i kebab. Mieszamy z cebulą zasłaniamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Obieramy ziemniaki, cebulę. Ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę jajko sól i pieprz. Smażymy na całej patelni jednego placka.
Mięso wyciągamy z lodówki ,piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i zapiekamy ok 45min.
Kiedy mięso będzie gotowe nakładamy je na placka. Można przyozdobić warzywami.