Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka na placku ziemniaczanym Pauliny.

Łopatka na placku ziemniaczanym Pauliny.

Autor: stokroteczka293

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 11

Dodano: 09.11.2010

Odsłon: 3613

Nie wiedziałam co mam zrobić z mięsem, postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Polecam ponieważ jest pyszne, i sycące.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę myjemy kroimy w kostkę, cebulę kroimy w paski. Mięso doprawiam przyprawą do gulaszu, kurczaka, gyros i kebab. Mieszamy z cebulą zasłaniamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.

  2. Obieramy ziemniaki, cebulę. Ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę jajko sól i pieprz. Smażymy na całej patelni jednego placka.

  3. Mięso wyciągamy z lodówki ,piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i zapiekamy ok 45min.

  4. Kiedy mięso będzie gotowe nakładamy je na placka. Można przyozdobić warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń