Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka pieczona a la Agnieszka

Przepis dnia 2012-03-10
Łopatka pieczona a la Agnieszka

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6459

Dodano: 05.03.2012

Odsłon: 11963

Pyszne ,rozpływające się mięso.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę dokładnie myjemy,odcinamy nadmiar tłuszczu.

  2. Do miski wlewamy olej,dodajemy sól,pieprz, połamane liście laurowe,ziele angielskie i 2 rozgniecione ząbki czosnku.Wkładamy do tego mięso i dokładnie je smarujemy.Pozastawiamy w lodówce na ok 12h.

  3. Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia,wraz z cała marynatą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st i pieczemy ok 2h nie zmieniając temperatury.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń