Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka w musztardowo - tymiankowym kubraczku

Łopatka w musztardowo - tymiankowym kubraczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1848

Szybki i smaczny pomysł na świetny obiad dla całej rodziny!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W poszukiwaniu jakiegoś nowego smaku na obiad / kolację postanowiłam coś wymyślić ;)
    i tak powstała łopatka wieprzowa w musztardowo - tymiankowym kubraczku....
    Łopatkę pokroiłam w plastry. Lekko oprószyłam solą.
    Musztardę, tymianek i pieprz zmieszałam. Taką marynatą pokryłam mięso, na wierzch położyłam cebulę pokrojoną w półkrążki.
    Na godzinę wstawiłam do lodówki.

  2. Niestety moja rodzina przyzwyczajona jest do standardowych kotletów, klopsów itp. Trudno podać im co innego szczególnie jeżeli ma to na sobie jakieś zioła.
    Moją "pieczeń" wstawiłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Jako coś co wymyśliłam piekłam "na oko" około 40 min.
    Okazało się, że takie eksperymenty w kuchni są jak najbardziej na plus. W mieszkaniu pachniało kulinarnym postępem :) A mięso bardzo kruche, aromatyczne, lekko ostre. Dla złagodzenia smaku podałam z pomidorami.
    Rodzinka jadła i w zaledwie parę chwil naczynie zostało opróżnione do dna,
    bez marudzenia, że to nie kurczak i, że są zioła ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kara545 29 kwietnia 2016 OBRZYDLIWE!!!!!
Nie polecam nikomu. W smaku okropne.
Bardzo żałuje ze zrobiłam ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń