Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka w soku jabłkowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa
Łopatkę rozkrój, przypraw. Ułóż czosnek, zwiń. Zwiąż nicią.
Sok jabłkowy utrzyj z miodem. Dodaj tymianek, pokruszone liś cie laurowe i ziele angielskie. Polej mięso. Odstaw na 4 godz. Co pół godziny odwracaj.
Mięso ułóż w formie, piecz 20 min w 200°C. Obok mięsa ułóż rozmaryn, piecz godzinę w 170°C. Co kilkanaście minut podlewaj mięso bulionem.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie