Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka w soku jabłkowym

Łopatka w soku jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 27

Sprawdzony przepis na "Łopatka w soku jabłkowym"

Składniki

  • 80 dag łopatki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 2 gałązki rozmarynu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa

  2. Łopatkę rozkrój, przypraw. Ułóż czosnek, zwiń. Zwiąż nicią.

  3. Sok jabłkowy utrzyj z miodem. Dodaj tymianek, pokruszone liś cie laurowe i ziele angielskie. Polej mięso. Odstaw na 4 godz. Co pół godziny odwracaj.

  4. Mięso ułóż w formie, piecz 20 min w 200°C. Obok mięsa ułóż rozmaryn, piecz godzinę w 170°C. Co kilkanaście minut podlewaj mięso bulionem.

  5. Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń