Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka w sosie grzybowym

Łopatka w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2027 Ocena: 45633

Dodano:

Odsłon: 7004

:)

Składniki

  • 200 g łopatki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • Sól i pieprz
  • Odrobina oleju
  • Sos grzybowy:
  • 30 g grzybów suszonych
  • 100 g margaryny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka lubczyku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa.
    Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń