Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne i delikatne, bardzo łatwe do przygotowania, rozpływające się w ustach. Gorąco zachęcam do pieczenia ..
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Biszkopt.... Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Płytka kokosowa: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać 1 szklankę cukru pudru, dalej ubijając na koniec, dodać jedną szklankę wiórek kokosowych i delikatnie wymieszać. Wyłożyć, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 -30 minut w temperaturze 180 -190 stopni .
Masa: Żółtka , utrzeć z 1 szklanka cukru pudru i cukrem waniliowym ,dodać 1 szklankę zimnego mleka, mąkę ziemniaczana i budyń, Wszystkie składniki połączyć mikserem, już połączone dodać do 2 szklanek gotującego się mleka, całość gotować aż budyń zgęstnieje (intensywnie mieszając ) Odstawić do wystygnięcia . Zimny przecisnąć przez praskę . Masło utrzeć na pulchną masę dodawać po łyżce zimnego budyniu i dalej ucierać (można użyć miksera ) 1/3 masy odłożyć do miseczki, do pozostałej części masy dodać rodzynki i drobno pokrojone( w kostkę ) brzoskwinie .
Przygotowanie: Biszkopt nasączyć,rozsmarować, na nim przygotowaną masę z rodzynkami i brzoskwiniami,następnie przykryć płytką kokosową (płytką kokosową przykrywamy razem z papierem od strony... gdzie go nie ma... gdy już placek przykryjemy dopiero delikatnie odrywamy papier.Na wierzch wyłożyć masę bez bakalii i równo rozsmarować. Polać rozpuszczoną czekoladą Blacha 40x26 Smacznego !!!