Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś marynowany w brandy"
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 122
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 122
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Składniki
Umyj łososia, osusz ręcznikiem papierowym, wyciągnij ości pęsetą. Głębokie naczynie wyłóż folią spożywczą, ułóż na niej rybę.
Zmieszaj cukier, sól i pieprz. Posyp nimi łososia. Po wierzchu posyp grubo koperkiem (część zostaw do podania). Zalej brandy. Zawiń w folię, przygnieć czymś ciężkim, wstaw do lodówki na przynajmniej 24 godziny.
Opłucz łososia z marynaty, oprósz resztą koperku, pokrój na cienkie plastry. Ozdób rukolą. Najlepiej smakuje z domowym majonezem wymieszanym ze świeżym koperkiem.
<strong>Przepis: Bartłomiej Kuzianik</strong>Źródło: Olivia