Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś marynowany w brandy

Łosoś marynowany  w brandy

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 57

Sprawdzony przepis na "Łosoś marynowany w brandy"

Składniki

  • SKŁADNIKI
  • płat łososia ze skórą (400 g)
  • 150 g cukru
  • 100 g soli morskiej
  • 30 g czarnego pieprzu
  • pęczek koperku
  • 100 ml brandy
  • rukola
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyj łososia, osusz ręcznikiem papierowym, wyciągnij ości pęsetą. Głębokie naczynie wyłóż folią spożywczą, ułóż na niej rybę.

  2. Zmieszaj cukier, sól i pieprz. Posyp nimi łososia. Po wierzchu posyp grubo koperkiem (część zostaw do podania). Zalej brandy. Zawiń w folię, przygnieć czymś ciężkim, wstaw do lodówki na przynajmniej 24 godziny.

  3. Opłucz łososia z marynaty, oprósz resztą koperku, pokrój na cienkie plastry. Ozdób rukolą. Najlepiej smakuje z domowym majonezem wymieszanym ze świeżym koperkiem.

  4. Przepis: Bartłomiej Kuzianik

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń