Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś marynowany na pikantnie podany z makaronem ryżowym z dodatkiem imbiru, czosnku i ostrej papryczki. Pyszne i proste w przygotowaniu danie obiadowe lub kolacyjne.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 153
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 153
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Przygotowujemy marynatę: sos sojowy mieszamy z płynnym miodem i sokiem z cytryny. Fileta z łososia zanurzamy w marynacie, odstawiamy na 10 min a następnie odwracamy i odstawiamy na kolejne 10 min. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy na nim łososia. Gdy będzie usmażony przekładamy na talerz i przykrywamy drugim by zbytnio nie wystygł. Na patelni ponownie rozgrzewamy masło klarowane /ok. 1 łyżkę/, wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i papryczkę chili oraz starty na tarce czosnek i imbir. Smażymy ok. 2 min. często mieszając by składniki się nie przypaliły ani zrumieniły.
Dodajemy sok z cytryny, sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy przygotowany i odsączony makaron ryżowy, mieszając podgrzewamy ok. 2-3 min. Porcje makaronu z dodatkami rozkładamy na talerze, na wierzchu układamy kawałki łososia. Posypujemy natką pietruszki lub kolendry.