Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w folii

Łosoś pieczony w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1357

Dodano:

Odsłon: 16467

Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

Składniki

  • 1 dzwonko łososia
  • 1 marchewka
  • pół małej cebuli
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżek rosołu lub szampana
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować folie aluminiową podwójną warstwę,dość spory kawałek.

  2. marchewkę zetrzeć na grubej tarce,położyć ją na środku folii,na marchewce ułożyć dzwonko łososia,posypać niewielką ilością soli i pieprzu

  3. położyć na kawałku ryby łyżkę małych kawałeczków masła,następnie pół cebuli i pokrojoną w plasterki pieczarkę.

  4. zagiąć do góry folię z czterech stron i wlać rosół lub szampana,zamknąć folię.Piec około 20-30 minut w temp.180-190 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń