Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w folii

Łosoś pieczony w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1494

Dodano:

Odsłon: 16969

Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

Składniki

  • 1 dzwonko łososia
  • 1 marchewka
  • pół małej cebuli
  • 1 pieczarka
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżek rosołu lub szampana
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować folie aluminiową podwójną warstwę,dość spory kawałek.

  2. marchewkę zetrzeć na grubej tarce,położyć ją na środku folii,na marchewce ułożyć dzwonko łososia,posypać niewielką ilością soli i pieprzu

  3. położyć na kawałku ryby łyżkę małych kawałeczków masła,następnie pół cebuli i pokrojoną w plasterki pieczarkę.

  4. zagiąć do góry folię z czterech stron i wlać rosół lub szampana,zamknąć folię.Piec około 20-30 minut w temp.180-190 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń