Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami

Autor: alepysznie

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 318

Dodano: 17.06.2017

Odsłon: 8336

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami to danie lekkie, zdrowe i smaczne.

Składniki

  • Łosoś – 200 g
  • Brokuły – 80 g
  • Pomidorki koktajlowe – 80 g
  • Papryka – 80 g
  • Szpinak – 100 g
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z połowy cytryny
  • Rozmaryn
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia umyj, osusz i dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, skrop cytryną i odstaw. Do żaroodpornego naczynia wsyp szpinak, dodaj posiekany czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Na szpinaku ułóż skórą do dołu łososia, a obok różyczki brokuła, pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz wszystko około 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Szaffranka 18 czerwca Super połączenie. Z pewnością pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 17 czerwca Wspaniałe danie. Moje ulubione smaki. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń