Do góry

Desery Przepis na:

Łosoś pod kołderką

Łosoś pod kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Łosoś pod kołderką"

Składniki

  • 400 g filetów z łososia
  • szklanka suchego makaronu, np. świderki lub rurki
  • kilka różyczek brokułu
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki
  • pół szklanki tartego sera
  • 200 ml śmietany 12 proc
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umytego łososia zawiń w folię i włóż do nagrzanego do 190 st. C piekarnika. Piecz ok. 20 minut. Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj około 8 minut, niech będzie lekko al dente. Odcedź. Brokuł podziel na różyczki.

  2. Przełóż ugotowany makaron do kokilek. Upieczonego łososia podziel na małe kawałeczki. Do każdej kokilki włóż łososia, różyczki brokułu. Wymieszaj śmietanę z serem i posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku. Zalej każdą minizapiekankę.

  3. Wstaw do rozgrzanego do 190 st. C piekarnika i piecz, aż zapiekanki nabiorą złotego koloru (około 15 minut).

  4. Czas przygotowania: 35 minut, cena porcji: ok. 6 zł, 460 kcal, dla 4 osób.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń