Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś podany na warzywnym purée

Łosoś podany na warzywnym purée

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8450

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Łosoś podany na warzywnym purée"

Składniki

  • 25 dag świeżego łososia bez skóry
  • 3 pietruszki
  • pół selera
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki posiekanego pora
  • 5 ziemniaków
  • sok z połowy cytryny
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie.

  2. 2. Łososia umyj i podziel na dwie części. Przygotowane porcje ryby ułóż na blasze wysmarowanej masłem.

  3. Polej sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i posyp posiekanym porem.

  4. Przykryj całość folią aluminiową i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

  5. W tym czasie odcedź ugotowane warzywa. Dodaj 2 łyżki masła i utłucz je na gładką masę a la purée. Podawaj ułożone na łososiu.

  6. Przepis nadesłała: Ewa Szymczak

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń